Indretning og lokaler

Stjernedalen ligger idyllisk på en stille villavej et stenkast fra Folkeparken og Lyngby Sø. De oprindelige huse på stedet er fra 1920. Børnehaven startede i efteråret 1977 med 9 børn. Der er kommet mange ombygninger og nyskabelser til i årenes løb, bl.a. Eventyrhuset, hvor børnene hver dag hører eventyr.

Vi har en stor gammel have på lidt over 900 m2 til rådighed som legeplads. Der findes græsplæner og gamle æbletræer at klatre i. Ellers er haven indrettet med et ”svensk” legehus, et nyt legehus i to etager og med rutschebane, en bålplads, to sandkasser med potter og pander, et ”køkkenbord”, et værksted med høvlelbænk og værktøj til børn og voksne, en lille butik "Stjerneboden" Der er to urtehaver med en lille bro over, et drivhus og desuden en vandtrappe og en vandleg. Vi har også en kaningård, og vi holder høns.

Børnehavehuset på ca. 28 m2 er indrettet med garderobe, køkken og fællesrum, en slags varmestue, som om vinteren opvarmes med brændeovn. I tilslutning hertil findes toilettet.

Vi har også en privat børnepasning, “vuggestuen” eller Lille Stjernedal, som den kaldes, med plads til 7 børn. De mindste børn holder til i forhaven og har opholdsstue, køkken, garderobe og pusleplads i det gule hus ud mod vejen.